EU – pandemija: Ništa od otvaranja granica Unije!

Nije uspio plan članica EU i njihovih susjeda, da ublaže zabrane od sredine juna, a potom od ovog mjeseca i za zemlje izvan evropskog bloka, pošto su pojedine države same krenule da uvode nove kontrole, zbog povećanja broja zaraženih virusom korona.

Diplomata visokog ranga EU je rekao, da je ovo pitanje veoma teško, jer je situacija bez presedana i dinamična “zbog čega se lekcije uče u hodu”.

Članice EU su usaglasile listu od 14 “bezbjednih” država, uključujući Kanadu, Japan i Srbiju.

Međutim, dok su pojedine članice, poput Holandije, otvorile granice za svih 14 zemalja, Italija i Belgija su donijele odluku, da ni za koga neće otvarati svoje granice. Holandija je donijela zaključak da Srbija i Crna Gora više nisu bezbjedne u epidemiološkom smislu.

Italijanski ministar zdravlja, Roberto Speranca, sredinom sedmice je u pismu zatražio nove rigorozne mjere za sve putnike koji dolaze u EU.

Austrija je objavila upozorenja za putovanje za Bugarsku, Rumuniju i Moldaviju, dok je Mađarska juče objavila reviziju regulativa za putovanja ka susjednoj Austriji, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Slovačkoj.

Grčka je pooštrila regulative za posjetioce iz Bugarske.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos