Crna Gora: Koristili djecu za prosjačenje, prodavali ih za brakove!

Službenici podgoričke policije su uhapsili dva lica, čiji su inicijali Z.K. /47/ i S.H. /44/, koja su djecu koristila za prinudni rad, prosjačenje i prodavanje, s ciljem sklapanja braka.

Inspektorka kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Podgorica, Dijana Ivanaj, rekla je da su službenici Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici, uhapsili ova lica u okviru akcije “Arba”, zbog počinjenih šest krivičnih djela trgovine ljudima.

Ona je navela, da je Z.K. uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima, na štetu svoje djece, čiji su inicijali L.K. /6/, A.K. /8/, D.K. /11/, I.K. /13/, M.K. /14/ i R.K. /16/, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

“Prijavljeni Z.K. je, kako se sumnja, ovo krivično djelo trgovina ljudima, izvršio na način što je u kontinuitetu, od 5. oktobra 2018. godine, do 8. jula ove godine, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, koristio svoju maloljetnu djecu za prinudni rad i prosjačenje”, rekla je Ivanaj.

Ivanaj je navela, da je Z.K. svoje maloljetne kćerke M.K, I.K. i A.K. silom ili prijetnjom, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, prodao s ciljem sklapanja braka.

Prema njenim riječima, policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su uhapsili lice S.H. zbog postojanja osnova sumnje, da je izvršilo dva krivična djela trgovina ljudima.

“Krivično djelo trgovina ljudima, na štetu maloljetne I.K. /13/, koje je, kako se sumnja, izvršio na način što je silom ili prijetnjom, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, izvršio kupovinu s ciljem sklapanja braka”, rekla je Ivanaj.

Ona je rekla da je drugo krivično djelo trgovina ljudima, koje se stavlja na teret ovom licu, ono izvršilo na štetu pastorke iz Podgorice, čiji su inicijali V.K.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.