Rusija – Srbija: Moskva kritikuje lažne vijesti o “ruskom tragu” u nemirima

Foto: Tanjug

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je ocijenilo kao lažne vijesti, izvještaje o “ruskom tragu” u nemirima u Beogradu.

“Određeni mediji su objavili izvještaje o navodnom `ruskom tragu` iza nemira u Beogradu, 7. i 8. jula. Očigledno je da autori lažnih vijesti pokušavaju da održe poznate stereotipe konspiracije svojih sponzora, koji kao da u svemu vide `ruku Moskve”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se ističe, da ti “niskoprofilni mediji imaju samo jedan cilj, a to je da bace sjenku na rusko-srpsko partnerstvo.

U saopštenju se dodaje, da se Moskva unaprijed raduje brzom okončanju nasilja, obnovi javnog reda i stabilnosti u prijateljskoj Srbiji i povratku političke diskusije o spornim pitanjima, sa kojim se ta zemlja suočava.

Nešto ranije je i ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko, odbacio navode o “ruskom tragu” u organizaciji nereda u Srbiji.

Ruska novinska agencija TASS podsjeća, da su u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, u prve dvije večeri održani protesti, u kojima je povrijeđeno više desetina građana i policajaca, zbog ranije najave uvođenja policijskog časa u vezi sa epidemijom virusa korona.

Pojedine nevladine organizacije, uključujući Centar za evroatlantske studije /CEAS/, su u javnost izašle sa stavom, da se u neredima prepoznaje “ruski rukopis”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos