Srbija – Rusija: Bocan-Harčenko odbacuje navode o “ruskom tragu” u neredima

Ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko, odbacio je navode o “ruskom tragu”, u organizaciji nereda u Srbiji.

“Iako isticanje apsurdnih, neosnovanih optužbi na račun Rusije nije rijetkost kod Centra za evroatlantske studije /CEAS/, začuđuje to koliko izopačena može da bude percepcija realnosti kod `stručnjaka`, koji su pronašli `ruski trag` u organizaciji nereda u Srbiji”, napisao je Bocan-Harčenko na “Tviteru”.

Prema njegovim riječima, veoma je žalosno kada organizacija, koja pretenduje na ulogu “centra za studije”, nastupa kao podstrekač propagande “ruske prijetnje” i širenja primitivnih rusofobskih klišea, odbacivši sve standarde profesionalizma i objektivnosti.

On je dodao, da je “pogotovo tužno da su izmišljotine lakomisleno podržane od niza medija”.

U Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, održavaju se protesti, u kojima je povrijeđeno više desetina građana i policajaca, zbog ranije najave uvođenja policijskog časa u vezi sa epidemijom virusa korona.

Pojedine nevladine organizacije, uključujući CEAS, su u javnost izašle sa stavom, da se u neredima prepoznaje “ruski rukopis”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos