Srebrenica – godišnjica: Odata počast, obavljen ukop i položeno cvijeće u Potočarima

Foto: SRNA

Komemorativni skup u Potočarima kod Srebrenice, protekao je mirno i u skladu sa planom, podaci su Štaba akcije “Srebrenica 2020”.

Portparol Policijske uprave Zvornik, Miljan Bobar, rekao je Srni da je do 9.00 časova u Potočare stigao jedan autobus i 1.484 automobila, ali da se saobraćaj odvija bez većih zastoja.

Bobar je istakao da je Štab akcije “Srebrenica 2020”, koji je rukovodio obezbjeđenjem današnjeg skupa u Potočarima, zasjedao od ranih jutarnjih časova.

On je dodao, da su u Štabu prisutni i predstavnici drugih bezbjednosnih agencija i međunarodnih organizacija.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je nosilac aktivnosti obezbjeđenja skupa i sa policijskim strukturama koje su angažovane, ima dobru saradnju s ciljem da komemorativni skup u Potočarima protekne u miru i bez incidenata”, rekao je Bobar.

U Potočarima kod Srebrenice, završena je komemoracija održana povodom 25 godina od stradanja Bošnjaka, u julu 1995. godine.

Program je počeo emitovanjem video poruka upućenih povodom godišnjice i obraćanjem zvaničnika u komemorativnoj sali.

Nakon toga se pristupilo odavanju pošte nastradalima i delegacije su položile cvijeće u Memorijalnom centru.

Zbog epidemije virusa korona, ove godine nije bilo stranih državnika.

Uprkos upozorenjima i pozivima Organizacionog odbora da se ne dolazi danas u Potočare, jer se to može učiniti i drugim danima, okupilo se više hiljada građana.

Zvaničnici su se pridržavali distance i epidemioloških mjera, a organizatori su nastojali da skup prođe uz poštovanje mjera zaštite od virusa korona, te je organizovano mjerenje temperature na ulazu u Meorijalni centar, gdje je omogućena i dezinfekcija ruku.

Uprkos tome, okupljeni se nisu pridržavali epidemioloških preporuka i bili su u masi, bez obzira na preporuke na broj prisutnih na skupovima.

Među prisutnima je bilo i stranih državljana iz islamskih zemalja, kao što je bilo i prethodnih godina. Oni su tu stigli u privatnom angažmanu.

Ove godine nije bilo organizovanog autobuskog prevoza iz raznih krajeva, zbog loše epidemiološke situacije.

Nakon polaganja cvijeća, počeo je vjerski obred, a u 13.20 obavljen je ukop posmrtnih ostataka devet identifikovanih lica, čime je današnji program završen.

Današnji skup u Potočarima je protekao mirno, a obezbjeđivali su ga Policija Republike Srpske, sa drugim bezbjednosnim agencijama u BiH.

Režim saobraćaja, na putevima koji vode prema Srebrenici, izmijenjen je zbog komemoracije, te je na pojedinim raskrsnicama bilo kraćih zastoja, ali se očekuje da će do 17.00 časova saobraćaj biti normalizovan.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos