Hrvatska: U Zagrebu prodaju maske sa simbolima NDH!

U centru Zagreba se mogu kupiti zaštitne maske protiv virusa korona, na kojima su grb iz doba fašističke Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ i ustaški pozdrav “Za dom spremni!”.

Kako prenosi portal “Net”, u prodavnici “Kro sport vez”, prodaju crne zaštitne maske sa natpisom “HOS”, grbom iz doba NDH, koji počinje prvim bijelim poljem, te pozdravom “Za dom spremni!”.

Ponude za kupovinu ustaških simbola se mogu naći i na veb-stranici te firme, gdje piše da se radi o “pamučnoj dvoslojnoj maski za lice, sa vezenim grbom HOS-a”, koja košta 30 kuna /3,8 evra/.

U toj prodavici se mogu kupiti i majice, dizajnirane povodom obilježavanja 75 godina od, kako je navedeno, “blajburške tragedije”, te crne zastave HOS-a sa svim obilježjima, među kojima je i ustaški pozdrav.

Vlasnik prodavnice, Jakov Marković, tvrdi da u svemu tome “nema ništa nezakonito”.

“Mene su već prijavili za prodaju majica sa znakom HOS-a, ali sam 2011. godine, na Prekršajnom sudu u Kninu, dobio oslobađajuću presudu i to mi je dokaz da ih mogu prodavati. Kada prodaja odjeće sa takvim obilježjima bude zakonom zabranjena, onda ću i ja prestati”, navodi Marković za “Jutarnji list”.

On tvrdi da zastave HOS-a “nisu ustaške, nego istorijske zastave”.

Hrvatski premijer, Andrej Plenković, čija je komisija dozvolila da ustaški podrav “Za dom spremni!” i ustaški grb ostanu dio amblema HOS-a, konstantno tvrdi da “osuđuje fašistički režim” i da mu u “pravnom poretku nema mjesta u javnosti, osim tih malih iznimki”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos