Korona: Rusi kažu da imaju vakcinu i da je bezbjedna!

Vakcina protiv kovida-19 je bezbjedna i dobro se podnosi, pokazali su podaci istraživanja Ministarstva odbrane Rusije i ruskog Nacionalnog istraživačkog centra “Gamalej”.

U saopštenju iz Ministarstva odbrane se navodi, da je prva grupa dobrovoljaca koja je učestvovala u testiranju vakcine protiv virusa korona, otpuštena iz bolnice.

“Tokom 28 dana nakon vakcinacije, pokazatelji vitalnih funkcija dobrovoljaca su ostali u granicama normale, nisu zabilježena ozbiljna neželjena dejstva, zdravstvene tegobe, komplikacije ili neželjene reakcije. Podaci laboratorijskih i instrumentalnih ispitivanja nam omogućavaju da sa uvjerenošću govorimo da je vakcina bezbjedna i da se dobro podnosi”, naglašava se u saopštenju.

Prva etapa istraživanja vakcine je počela 18. juna, kada je vakcinisano 18 dobrovoljaca, a druga grupa od 20 dobrovoljaca je vakcinisana 23. juna, prenosi “Sputnjik”.

Dobrovoljci će 42 dana, nakon prve vakcinacije, morati na jedan dan da se vrate u bolnicu, kako bi obavili završni ljekarski pregled.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos