Njemačka: Jačanje vladavine prava na Zapadnom Balkanu je u interesu EU

U interesu EU je, da zapadni Balkan što prije pronađe put ka demokratiji i vladavini prava, izjavio je državni ministar Njemačke za evropska pitanja, Mihael Rot.

On je za “Dojče vele” negirao da se zapadni Balkan u njemačkim medijima često predstavlja kao “dvorište iza kuće, koje je uglavnom zapostavljeno”.

“To nije neka vrsta dvorišta EU iza kuće, već centralno dvorište i u našem je interesu da zapadni Balkan što prije pronađe put ka demokratiji, vladavini prava i regionalnom pomirenju, kao i da mlade generacije imaju perspektivu”, rekao je Rot.

Rot je istakao, da će Njemačka dodatno da se angažuje u regionu tokom šestomjesečnog predsjedavanja Savjetu EU, koje je počelo ovog mjeseca, prenio je portal “Evropski zapadni Balkan”.

Prema riječima njemačkog ministra, EU želi da organizuje posebnu konferenciju, na kojoj će se razgovarati o mladima na zapadnom Balkanu, uz napomenu da će region dostići stabilnost i prosperitet, samo ukoliko Unija preuzme veću odgovornost.

Rot je naglasio, da EU mora da “poveća vidljivost u regionu”, ali i bolje da vidi zapadni Balkan, te da mora biti emotivnija.

“Mora biti jasno, da nismo neka vrsta tehnokratskog karavana”, napomenuo je Rot i dodao, da bi EU trebalo da rješava probleme i da na dnevni red stavi pitanja, koja interesuju građane.

Govoreći o nastavku pregovora između Beograda i Prištine, Rot je izjavio da je posljednjih godina vladao zastoj, te da je srećan zbog nove dinamike, koju je, osim drugih stvari, donio specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos