Romanovi – godišnjica: Boljševici ubili carsku porodicu…

Boljševici su 17. jula 1918. godine, u Jekaterinburgu, ubili rusku carsku porodicu Romanov – cara Nikolaja, caricu Aleksandru, njihovog sina, prestolonasljednika Alekseja i četiri kćerke, velike kneginje Olgu, Tatjanu, Mariju i Anastasiju.

Cara Nikolaja Drugog Aleksandroviča, zajedno sa suprugom Aleksandrom Fjodorovnom i njihovih petoro djece, 1981. godine je kanonizovala Ruska pravoslavna crkva, a 2000. godine proglasila za svete novomučenike.

Nikolaj Drugi Romanov je bio veliki prijatelj Srba i ušao je u rat 1914. godine, nakon što je Austrougarska objavila rat Srbiji.

Mjesta, gdje su sahranjeni, otkrivena su 1991. i 2007. godine.

Njihovi posmrtni ostaci su izvučeni iz neobilježenih grobova i oni su ponovo sahranjeni u porodičnoj grobnici, porodice Romanov, u Katedrali Svetog Petra i Pavla u Sankt Peterburgu.

U julu 1918. godine ruska Bijela armija, potpomognuta češkim snagama, nadirala je ka Jekaterinburgu. Uplašeni, da bi bjelogardejci mogli osloboditi cara Nikolaja, boljševici odlučuju da cara i njegovu porodicu likvidiraju.

Tvrdolinijaš, Jakov Jurovski, nalazio se na čelu lokalnog komiteta, kome je bila povjerena sudbina posljednjeg ruskog cara i njegove porodice.

Nekoliko dana pred egzekuciju, Jurovski je promijenio stražare, koji su od dolaska u Jekaterinburg obezbjeđivali Romanove. Bili su to novi ljudi, spremni da bespogovorno izvrše egzekuciju zatočenika.

Iza ponoći, stražari su carsku porodicu probudili pod izgovorom “da nisu bezbjedni, jer se na ulicama čuje puškaranje”. Car Nikolaj, carica Aleksandra, petoro njihove djece i posluga, odvedeni su u podrum.

Potom u podrumsku prostoriju ulaze Jurovski i njegovi ljudi, kojima je bilo naređeno da ciljaju pravo u srce.

Tijela Romanovih su potom iskasapljena bajonetima, spaljena i pokopana u mestu, poznatijem kao Porošenkov lug, u šumi Koptjaki.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos