Godišnjica smrti: Zoran Radmilović, kralj impovizacije…

Veliki srpski glumac, Zoran Radmilović /1933-1985/, neprevaziđeni majstor improvizacije, umro je 21. jula 1985. godine.

Glumačku karijeru je počeo kao student, 1960. godine u Beogradskom dramskom pozorištu, a 1964. godine je prešao u Atelje 212.

Legenda za života, upamćen je po nizu briljantnih uloga, poput Kralja Ibija, Radovana Trećeg, Trigorina u Čehovljevom “Galebu” i Laze Kostića u “Santa Marija dela Salute”. Igrao je u mnogim filmovima i televizijskim serijama.

Na filmu je debitovao 1962. godine i igrao u nizu ostvarenja: “Čudna devojka”, “Glineni golub”, “Ram za sliku moje drage”, “Pogled u noć”, “Paviljon šest”, “Srećna porodica”…

U “Radovanu Trećem” je posljednji put igrao 9. juna 1985. godine već ozbiljno bolestan. Samo tri dana kasnije, prebačen je u bolnicu iz koje se nije vratio.

Preminuo je 21. jula 1985. godine, u 53. godini života, na Prvoj hirurškoj klinici u Beogradu. Kremiran je, a njegova urna se nalazi u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Zoran Radmilović među srpskim glumcima važi za “kralja improvizacije”, koji je publiku držao “pod kontrolom” od početka do kraja predstava.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos