Austrija – pandemija: Od petka je, za ulazak, potreban negativan PCR test

Za ulazak u Austriju, od petka, biće potreban negativan PCR test, za osobe koje su boravile u takozvanim rizičnim zemljama, a u koje spadaju sve države Zapadnog Balkana.

Kancelar, Sebastijan Kurc, najavio je da će od petka biti uvedene strožije kontrole na ganicama Austrije.

“Preduzimamo mjere s ciljem sprečavanje daljeg širenja virusa korona. Kada pogledamo aktuelne klastere, onda vidimo da imamo problem sa uvozom virusa, prije svega sa Zapadnog Balkana”, objasnio je Kurc na konferenciji za novinare.

Kurc je rekao, da je Austrija iscrpila sve nivoe upozorenja za putovanje, apelovala na građane da odustanu od putovanja u rizične regione i da već sada postoji obaveza samoizolacije, prilikom povratka iz takvih dijelova svijeta.

“Međutim, i dalje imamo previše uveženih slučajeva”, naglasio je Kurc, prenijeli su mediji.

On je dodao, da će biti prihvaćeni PCR testovi, samo iz sertifikovanih laboratorija.

“Odustanite od putovanja ovog ljeta na Zapadni Balkan. Razumijem povezanost i bliskost sa tim regionom. I meni je taj region veoma blizak srcu”, dodao je Kurc.

Ministar unutrašnjih poslova, Karl Nehamer, rekao je će biti preduzete mjere s ciljem sprečavanje drugog talasa.

“Zapadni Balkan važi za rizični region. Biće moguć ulazak u Austriju, za građane koji se vraćaju iz tog regiona, a koji imaju boravak u Austriji, samo uz negativan PCR test, koji nije stariji od 48 časova, a mjera karantina ostaje i dalje na snazi”, objasnio je on.

Nehamer je pojasnio, da državljani Austrije u zemlju mogu ući iz rizičnih regiona uz mjeru karantina, s obavezom testiranja u roku od 48 časova, a strani državljani sa boravkom, samo sa negativnim testom.

On je najavio strožije kontrole poštovanja karantina, navodeći da je policija do sada izvršila 56.000 kontrola poštovanja mjere samoizolacije i da je morala u 260 slučaja da kazni prekršioce mjere.

“Kazne su veoma skupe. Ako prekršite mjeru karantina, a niste zaraženi, možete dobiti novčanu kaznu u visini do 1.400 evra, a ako ste zaraženi, onda je riječ o krivičnom prekršaju, koji se prijavljuje tužilaštvu”, naglasio je Nehamer.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos