Tajvan – Kina: Kineska vojska želi da zauzme ostrvo!

Kina ojačava borbenu gotovost kako bi zauzela Tajvan, izjavio je tajvanski ministar spoljnih poslova, Džozef Vu.

On je komentarisao razvoj događaja, usljed učestalih vježbi kineske vojske blizu Tajvana, ostrva koje Kina smatra dijelom svoje teritorije.

Tajvanske vlasti su se žalile da je kineska vojska pojačala aktivnost blizu ostrva u posljednjih nekoliko mjeseci, a Peking se nije odrekao upotrebe sile, s ciljem preuzimanja kontrole nad Tajvanom.

“Gledajući dugoročno, čini se da Kina postepeno pojačava borbenu gotovost, posebno u vazduhu ili vodama blizu Tajvana”, rekao je Vu novinarima.

Vu je naglasio, da Kina borbenom gotovošću želi da riješi pitanje Tajvana i da predstavlja sve veću prijetnji ostrvu.

Kina tvrdi da vježbe blizu Tajvana nisu ništa neuobičajeno i da je njihov cilj da se pokaže riješenost u očuvanju suvereniteta Kine.

Ministarstvo odbrane Tajvana je prijavilo prošlog mjeseca osam incidenata, u kojima su kineski vojni avioni ulazili u vazdušni prostor ostrva, a tajvanski avioni su slali radio-upozorenja, kako bi otjerali uljeze.

Vu je istakao, da su se slični incidenti dešavali skoro svaki dan u junu i da su češći nego što to vlasti Tajvana objavljuju.

Prema riječima Vua, Kina je izvršila i nekoliko “simuliranih” vojnih napada na Tajvan.

“Takvo ponašanje nas zabrinjava”, rekao je Vu, uz napomenu, da Tajvan produbljuje bezbjednosne veze sa saveznicima, uključujući SAD, koje nemaju zvanične diplomatske veze sa ostrvom, ali predstavljaju najveću inostranu podršku Tajvanu i najvećeg dobavljača oružja za ostrvsku vojsku.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos