Srbija: Amerikanac će da snima film o tzv. “Žutoj kući”

Film američkog reditelja, Pola Kampfa, koji se bavi ilegalnom trgovinom ljudskih organa, u takozvanoj “žutoj kući” u Albaniji, dobio je finansijsku podršku Filmskog centra Srbije, na konkursu za dugometražni igrani film.

Komisija Filmskog centra Srbije, čiju odluku je podržao i Upravni odbor ovog centra, odabrala je projekat kojim će ova bolna tema za srpski narod biti predstavljena u filmu američkog autora i na taj način brojnim gledaocima opisati albanske zločine koji su se dešavali u “žutoj kući”, pišu “Večernje novosti”.

Američki reditelj, scenarista i producent, Pol Kampf, koji je radio sa velikim glumačkim imenima, poput Lorensa Fišburna, rekao je u jednom ranijem intervjuu za ovaj list, da je film, radnog naslova “Žetva”, zasnovan na romanu Veselina Dželetovića – “Srpsko srce Johanovo”.

“Namjeravam da ispričam činjenice o onome što se desilo, ali i da pitam gdje je bio NATO, gdje Rusija, a gdje SAD, dok se sve to dešavalo. Zašto nismo reagovali?”, rekao je tada Kampf.

U pitanju je istinita priča o bogatom Nijemcu, kome je presađeno srce srpske žrtve iz “žute kuće”, a koji poslije transplantacije počinje da sanja nepoznate predjele, ljude i plavookog dječaka, a potom odlazi na Kosovo u potrazi za odgovorima.

Prosječnom Amerikancu, priča o Srbiji, odnosno Kosovu i Metohiji, te Albaniji je i nepoznata i komplikovana, ali Kampf smatra da je dobro za film što progovara sa pozicije nekoga sa strane, nekoga bez predrasuda, koga ne mogu optužiti da je pristrasan.

Na istom konkursu za dugometražne filmove, komisija Filmskog centra Srbije je finansijski podržala i nova ostvarenja mladih reditelja, Nikole Ljuce i Luke Bursaća, iza kojih su uspješni debitantski filmovi “Vlažnost” i “Afterparti”.

Podršku Filmskog centra je dobio i film Miroslava Lekića, biografska priča o prvoj “Zvezdinoj zvezdi”, fudbaleru Rajku Mitiću, po kom i najveći stadion u Srbiji nosi ime.

Komisija je novac dodijelila i debitantskom ostvarenju Nedeljka Kovačića – “Vera”, zasnovanom na istinitoj priči o Veri Pešić /1919-1944/, špijunki iz Drugog svjetskog rata, koju su neki nazivali i “srpska Mata Hari”.

Osim režije, Kovačić je i napisao scenario za film o mladoj ženi iz Leskovca, koja je sa samo 19 godina došla u Beograd i vrlo brzo postala četvorostruki tajni agent.

Ranije je objavljeno, da je podršku dobio i film “Djeca Kozare”, Lordana Zafranovića, koji obrađuje temu ustaških zločina nad srpskom djecom, u Drugom svjetskom ratu.

U Komisiji filmskog centra Srbije su bili: Predrag Gaga Antonijević, Igor Bojović, Ivan Karl, Biljana Srbljanović i Jugoslav Pantelić.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos