Srbija i FBI uhapsili 11 kriminalaca: Ukrali 70 miliona dolara!

U zajedničkoj akciji pravosudnih organa Srbije i američkog Federalnog istražnog biroa /FBI/, izvršen je pretres 16 lokacija i uhapšeno 11 osoba – državljana Srbije, Crne Gore, Australije i Filipina, za koje se sumnja da su pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 70 miliona dolara.

Uhapšeni su osumnjičeni, da su kao organizovana kriminalana grupa, od 2011. godine do danas, učestvovali u stvaranju, promovisanju i organizaciji najmanje 16 lažnih investicionih platformi, koristeći se internetom i onlajn veb stranicama.

Ova grupa je pronalazila investitore širom svjeta, uključujući i one u sjevernom okrugu države Teksas, koji su ulagali u lažne investicione platforme za binarne opcije, gdje su pripadnici grupe stvarali lažne trgovinske transakcije, kao i potvrde o podizanju i prebacivanju novca, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Članovi kriminalne grupe su pristali da investiraju, služeći se lažnim identitetima i titulama, putem mejla ili video-konferencijskih veza upućivali da prebace svoje “investicije” na međunarodne bankovne račune, povezane sa organizatorom ove grupe.

Grupa je, potom, po nalogu organizatora, zatvarala ove lažne investicione platfome i nakon nekog vremena ponovo otvarala nove, po istoj razrađenoj metodi.

Svim uhapšenima je određeno zadržavanje, nakon čega će biti saslušani u postupku međunarodne pravne pomoći, koju Srbija pruža nadležnim pravosudnim organima SAD.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos