Njemačka: Obavezno testiranje za turiste povratnike

Njemačka bi mogla da uvede obavezno testiranje na virus korona, za turiste koji se vraćaju iz zemalja visokog rizika nakon povećanja broja zaraženih, saopštio je ministar zdravlja, Jens Špan.

Špan je naglasio da Vlada želi da uradi sve što je moguće, da suzbije širenje virusa korona, u isto vrijeme poštujući osnovna ljudska prava.

“Provjeravamo da li je pravno moguće obavezati nekoga da se podvrgne testu, jer to znači ugrožavanje sloboda”, rekao je Špan za Radio Dojčlandfunk.

Prema njegovim riječima, Sudovi preispituju sve mjere protiv virusa korona, kako bi se obezbedilo da su one proporcionalne, što se tiče osnovnih prava.

Špan i njegove regionalne kolege, iz 16 njemačkih pokrajina, dogovorile su da će vlasti ponuditi turistima povratnicima besplatno testiranje na virus korona.

Neposrednim testovima ili na licu mjesta, biće podvrgnuta lica koja se vraćaju iz zemalja visokog rizika, uključujući SAD, Brazil i Tursku, dok će povratnici iz drugih zemalja moći da se testiraju u roku od tri dana.

Ukoliko se ispostavi da turista, koji se vratio iz zemlje visokog rizika nije zaražen, neće morati u karantin u trajanju od 14 dana, što je inače obavezno.

Njemačka je do sada uradila mnogo bolji posao od mnogih drugih zemalja u suzbijanju širenja virusa korona, zahvaljujući blagovremenom i širokom testiranju.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos