Beograd: Ekstradicioni pritvor za 11 lica, uhapšenih u saradnji sa FBI-em

Viši sud u Beogradu je odredio ekstradicioni pritvor za 11 osumnjičenih, koji su uhapšeni na 16 lokacija u Srbiji, u zajedničkoj akciji srpskih pravosudnih organa i američkog Federalnog istražnog biroa /FBI/.

Među uhapšenima su državljani Srbije, Crne Gore, Australije i Filipina. Na teret im je stavljeno, da su putem lažnih investicionih platformi, pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 70 miliona dolara.

Osumnjičenima je određen pritvor do 60 dana, po zahtjevu za pružanje međunarodne pravne pomoći Ministarstva pravde SAD, navedeno je iz Višeg suda.

Sumnja se da su kao organizovana kriminalna grupa, od 2011. godine do danas, učestvovali u stvaranju, promovisanju i organizaciji najmanje 16 lažnih investicionih platformi, koristeći se internetom i onlajn veb stranicama, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 70 miliona dolara.

Pronalazili su investitore širom svijeta, uključujući i one u sjevernom okrugu države Teksas, koji su investirali u lažne investicione platforme za binarne opcije, gdje su pripadnici grupe stvarali lažne trgovinske transakcije, lažne potvrde o podizanju novca, kao i lažne potvrde o prebacivanju novca, navodi srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe su pristali da investiraju, služeći se lažnim identitetima i koristeći lažne titule, putem imejla ili putem video-konferencijskih veza upućivali da prebace svoje “investicije” na međunarodne bankovne račune, povezane sa organizatorom ove grupe.

Nakon toga je grupa, po nalogu organizatora, zatvarala lažne investicione platfome i poslije nekog vremena ponovo otvarala nove, sa istim već razrađenim metodom rada.

Pritvor im je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju, da bi se boravkom na slobodi mogli sakriti ili pobjeći, s ciljem ometanja postupka odlučivanja o zamolnici ili sprovođenja izručenja.

Iz suda u Beogradu su naveli, da je osim postojanja razloga za određivanje pritvora, ovakva odluka doneta iz razloga što sva ova lica potražuju pravosudni organi SAD, radi vođenja krivičnog postupka.

Osumnjičeni su uhapšeni u petak, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon čega su saslušani u postupku međunarodne pravne pomoći, koju Srbija pruža nadležnim pravosudnim organima SAD.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos