Srpska pamet! Pet medalja, dve zlatne, sa Olimpijade u fizici!

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, ostvarili su na četvrtoj Evropskoj olimpijadi iz fizike, koja je ove godine zbog pandemije virusa korona održana na daljinu, izvanredan uspjeh i u konkurenciji 57 evropskih i gostujućih zemalja, osvojili dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane medalje.

Bogdan Rajkov i Dobrica Jovanović osvojili su zlatnu medalju, Petar Samardžić srebrnu, dok su Dušan Beguš i Strahinja Nikolić osvojili bronzanu medalju.

Rajkov i Jovanović su zauzeli prva dva mjesta u zvaničnom apsolutnom plasmanu, koji uključuje samo evropske zemlje, tako da predstavljaju apsolutne pobjednike takmičenja, a treba napomenuti i da je Srbija ekipno među najboljim evropskim zemljama.

Ekipa Srbije je ove godine prvi put učestvovala na ovom takmičenju.

Evropska olimpijada je najprestižnije takmičenje iz fizike, učenika srednjih škola u rješavanju zadataka, uz Međunarodnu olimpijadu iz fizike, na kojoj Srbija tradicionalno učestvuje, ali koja ove godine nije održana zbog pandemije.

Učešće Srbije na ovom takmičenju, izbor ekipe i pripreme za takmičenje, organizovali su istraživači iz Instituta za fiziku u Beogradu.

Učenici iz Srbije su zadatke radili u prostorijama Instituta, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera, prenosi RTS.

O regularnosti takmičenja, od 20. do 26. jula, starali su se stručni rukovodioci timova u zemljama učesnicama, kao i komitet Olimpijade, koji je pratio radove timova iz svih zemalja putem video-linka.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos