Crna Gora – turizam: Otvoriti granice za Srbe i Ruse!

Predsjednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić, pozvao je državne organe Crne Gore da otvore granice za državljane Srbije i Rusije i tako spasu ostatak turističke sezone.

“Crna Gora doživljava krah turističke sezone, koji bi značajno moglo ublažiti otvaranje granica sa Srbijom i Rusijom, zbog čega apelujem na državne organe da razmotre svoje odluke i pod određenim uslovima, dozvole ulazak građana iz ovih zemalja”, kaže Katić.

On apeluje na Vladu Crne Gore i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, da odrede datume otvaranja granica za turiste iz Srbije i Rusije, uz jasne epidemiološke standarde.

Katić poziva Vladu Crne Gore, da intezivira bilateralne odnose, kako bi ove zemlje otvorile svoje granice prema Crnoj Gori i da bi bili ostvareni uslovi za obnovu međunarodnog vazdušnog saobraćaja.

“Važno je poboljšati odnose sa zemljama, koje su naši najznačajniji turistički partneri, a to su prije svega Srbija, BiH i Rusija. Turisti iz tih zemalja tradicionalno ostvaruju najveći broj noćenja i crnogorska državna vlast toga mora biti svjesna. U ovakvoj situaciji, ne smije biti prostora za donošenje politički motivisanih odluka i podizanje tenzija”, poručio je Katić.

Katić kaže, da je rizik od širenja virusa realnost, sa kojom se svaka država suočava prilikom donošenja odluke o otvaranju granica, a da su donosioci odluka odgovorni da na taj izazov odgovore na adekvatan način, što u Crnoj Gori do sada nije bio slučaj.

On poziva državne organe da se ugledaju na praksu susjedne Hrvatske, ali i drugih zemalja Evrope, koje su našle modele da u isto vrijeme sačuvaju ljetnju sezonu i bezbjednost građana.

Katić smatra, da Crna Gora mora hitno da reaguje, ukoliko želi da u avgustu i postsezoni budu zabilježeni bolji rezultati, što bi ublažilo efekte pada na turističkom tržištu i uopšte u crnogorskoj ekonomiji.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos