Njemačka – Rusija: Berlin smatra “Sjeverni tok 2” ekonomskim projektom

Njemačka i dalje vidi gasovod “Sjeverni tok 2” kao ekonomski projekat, saopštila je portparolka njemačke Vlade, Ulrike Demer.

Ona je rekla, da Berlin ne podržava sankcije koje su projektu “Sjeverni tok 2” jednostrano uvele SAD.

“Stav Vlade u vezi sa ‘Sjevernim tokom 2’ se nije promijenio. To je ekonomski projekat, koji ima politički aspekt”, istakla je Demerova.

Demerova je naglasila, da je za Njemačku važno da će Ukrajina održati funkcionalnim tranzit gasa, nakon završetka projekta izgradnje gasovoda.

Prema riječima Demerove, Njemačka je oduvijek jasno davala do znanja, da odbacuje jednostrane ekstrateritorijalne sankcije, javio je TASS.

Njemački list “Velt” je objavio u subotu, 25. jula, da su vlasti SAD već razgovarale sa njemačkim i evropskim kompanijama umiješanim u projekat “Sjeverni tok 2”. U razgovorima su učestvovali predstavnici Stejt dipartmenta, američkog Ministarstva finansija i Ministarstva energetike SAD.

Demerova je potvrdila, da Berlin “zna za te konktakte”, te da i federalna Vlada, takođe, održava takve kontakte u vezi sa pitanjem gasovoda.

Projekat “Sjeverni tok 2” se sastoji od izgradnje dvije linije cjevovoda od Rusije do Njemačke kroz Baltičko more, za snabdijevanje gasom zapremine 55 milijardi metara kubnih godišnje.

Do sada je izgrađeno 93 odsto gasovoda, a radovi su obustavljeni krajem prošle godine, nakon što je, zbog američkih sankcija, švajcarska kompanija za postavljanje cijevi “Olsis”, prestala sa radom.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos