RS: U Trnovu, mural Novaka Đokovića, visok osam metara!

Foto: SRNA

Akademski slikar iz Istočnog Sarajeva, Miloš Popović, autor murala Novaka Đokovića, koji je naslikan na stambenoj zgradi, na Trgu Srđana Kneževića u Trnovu, izjavio je Srni da je ovo bio poprilično težak i izazovan posao, s obzirom na to da je riječ o portretu i odgovornosti da lik treba da bude autentičan.

Popović dodaje da je mural visine osam metara, te da je vjerovatno i najveći koji je posvećen najboljem teniseru na svijetu – Novaku Đokoviću.

“Bilo je potrebno pet dana da bi mural bio završen. Prenos skice na zid je vršen putem takozvane `mreže`, kojom su se služili još i stari majstori, gdje su svoje male skice prenosili na stropove crkava, velika platna i tako dobijali referentne tačke”, objašnjava Popović, dodajući da su mu tokom rada pomogli studenti grafičkog dizajna, Đorđe Paštar i Boris Tomić.

Popović kaže, da murali sami po sebi izazivaju veliku pažnju javnosti, tako da se već prvi dan po obrisima i konturama, moglo naslutiti da se radi o liku Novaka Đokovića, što je ohrabrilo cijelu ekipu u nastavku posla.

Inicijativu za izradu murala, kako je rekao, pokrenula je Turistička organizacija opštine Trnovo, te da je on rado prihvatio njihov poziv.

“Moje primarno interesovanje je vezano za druge tehnike slikarstva. Mada, ovo nije prvi mural koji sam naslikao, priznajem da sam u početku mislio da je to krupan zadatak za mene. Imao sam priliku da se okušam u ovoj tehnici u prethodnom periodu, kada sam oslikao mural na Jahorini, međutim, bio je manje zahtjevan od ovog u Trnovu”, rekao je Popović.

Popović dodaje da su prve reakcije pozitivne, ali je bilo i onih koji su smatrali da je to paradoks, jer postoje i bliži motivi vezani za Trnovo.

“S obzirom na to, da je Novak broj jedan u svijetu sporta, to je globalna poruka. Vjerujem da će svi, koji posjete ovu malu opštinu, iskoristiti priliku da se fotografišu pored murala, te bar na kratko provedu vrijeme u ovom malom mjestu, koje zaista posjeduje bogatu turističku ponudu”, rekao je Popović.

Miloš Popović je rođen u Sarajevu 1988. godine, a trenutno živi u Istočnom Sarajevu. Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu je upisao 2013. godine, a diplomirao je 2017. godine na Odsjeku slikarstvo.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos