Srbija: Netačne su informacije o sporazumu, o priznanju Kosova

Netačne su medijske spekulacije o tome, da će na sastanku predstavnika Beograda i Prištine, sutra u Briselu, biti predstavljen nacrt sporazuma, prema kom se očekuje da Srbija prizna nezavisnost Kosova, rekao je portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost, Peter Stano.

Stano je rekao da EU ima pravilo da ne komentariše medijske spekulacije, ali da bi u ovom slučaju želio da “eksplicitno odbaci” spekulacije u vezi sa sutrašnjim ekspertskim sastankom i temama o kojima će biti riječ.

“Nakon što je dijalog obnovljen na najvišem nivou, nastavlja se serijom sastanaka na ekspertskom nivou, što je dio tekućeg procesa. Sutrašnja agenda će uključiti pitanja raseljenih i ekonomske saradnje”, rekao je Stano za “Glas Amerike”.

Beogradske “Večernje novosti” su objavile sinoć, pozivajući se na diplomatske izvore, da će delegaciji Beograda, koja sutra putuje na razgovore sa izaslanikom EU, Miroslavom Lajčakom i predstavnicima prištinskih institucija u Briselu, biti uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma, koji podrazumijeva de fakto priznanje Kosova od Srbije.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos