Venecija – film: Ovogodišnji festival (uglavnom) bez velikih autora

Na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, u trci za “Zlatnog lava” će se naći novo ostvarenje Andreja Končalovskog – “Dragi drugovi”, zatim “Nokturno” Đanfranka Rosija, “Ljubavnici” Nikol Garsije, te “Žena špijuna” Kijošija Kurosave.

Sem nekoliko imena, upadljivo je odsustvo poznatijih autora, naročito sa anglosaksonskog govornog područja, što se objašnjava pandemijom vurusa korona i činjenicom da mnogi režiseri nisu stigli da završe filmove.

U trci za glavnu nagradu će se naći i: “Zemlja nomada” autora Kloi Džao, “Djeca Sunca” Madžida Madžidija, “Lejla u Haifi” Amosa Gitaija, te “Djelići žene” Kornela Mundrucoa.

Sa prostora bivše Jugoslavije, u konkureciju je uvršten novi film BiH autorke, Jasmile Žbanić – “Kuda ideš, Aida”.

Ovogodišnja Venecija je drastično smanjila broj filmova u zvaničnoj i nezvaničnoj konkurenciji, te u propratnom programu “Horizonti”, pa će ih ukupno biti između 50 i 55.

Festivalski selektor, Alberto Barbera, najavio je mogućnost da se još neki film, koji do sada nije uvršten, ipak pojavi na festivalu.

Ovogodišnji Venecijanski filmski festival biće održan, uz pune mjere socijalne distance, od 2. do 12. septembra, a predsjednica glavnog žirija je glumica, Kejt Blanšet.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos