SAD – korona: Vakcine od četiri do 60 dolara

Vakcine protiv virusa korona, na američkom tržištu, koštaće od 39 do 60 dolara po dozi, mada neke kompanije obećavaju i jeftinije, po cijeni od samo četiri dolara, navodi “Fajnenšel tajms”.

Farmaceutska kompanija “Moderna”, planira prodaju standardnih doza vakcine protiv virusa korona, po cijeni od 50 do 60 dolara, što je za 11 dolara više od cijene vakcine, koju će prodavati “Fajzer” i “Bionteh”.

Predložena cijena “Moderne” je veća od 39 dolara, što je iznos koji su ugovorili “Fajzer” i njemački “Bionteh” sa američkom Vladom, tvrdi list.

U tekstu se navodi da “Moderna” tu cijenu drži za “SAD i ostale bogatije zemlje”.

Američka Vlada je obezbijedila “Moderni” gotovo milijardu dolara finansijske podrške za istraživačke i razvojne napore, na potencijalnoj vakcini protiv virusa korona.

Iz “Moderne” navode, da je kompanija vodila razgovore sa raznim Vladama o potencijalnoj prodaji vakcine “mRNA-1273”, ali nisu dali detalje o cijenama, “s obzirom na povjerljivu prirodu pregovora i ugovora”.

“Fajzer”, “Moderna” i “Merk end kompani” su već najavili da planiraju veliki profit od prodaje svojih vakcina, dok su neki proizvođači lijekova, uključujući “Džonson i Džonson”, najavili distribuciju vakcine na neprofitnoj osnovi.

Tako je kompanija “Astrazeneka” pristala da obezbijedi u SAD 300 miliona doza vakcina, po cijeni od samo četiri dolara po dozi.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos