Francuska – posljedice pandemije: Pad privrede neće biti težak kao što je očekivano

Pad francuske privrede, neće biti toliko loš koliko je predviđano, a ekonomske aktivnosti bi se mogle vratiti na nivoe od prije krize, početkom 2022. godine, rekao je guverner Centralne banke Francuske, Fransoa Vilerij de Galo.

De Galo je za francuski magazin “Pari Mač” naveo, da administracija predsjednika Emanuela Makrona mora mudro da troši, da bi izgradila povjerenje u privredu, jer su “povjerenje domaćinstava i privatnog sektora ključni za relativno brz oporavak”.

“Naša predviđanja govore o padu bruto domaćeg proizvoda /BDP/ od deset odsto u ovoj godini. Možda situacija bude malo bolja. Uz snažan oporavak, nadamo se da ćemo doći do aktivnosti od prije pandemije virusa korona, početkom 2022. godine”, istakao je De Galo.

Vlasti su odvojile paket krizne pomoći, vrijedan 137 milijardi evra ili više od šest odsto BDP-a, radi ublažavanja posljedica pandemije i obavezale se za garancije od 300 milijardi evra u kreditima, kako bi se pomoglo firmama da ostanu likvidne.

De Galo je najavio da će nakon ljetne pauze, vlasti predstaviti paket stimulacije, vrijedan 100 milijardi evra radi podsticaja oporavka.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos