Priča – Drvar: Porodica Sabljić – “Budi zdrav k’o dren”…

Šestočlana porodica Sabljić poručuje, da je za velike korake i uspjehe potrebno mnogo rada i truda, kao i topline doma. Oni prave razne vrste rakija, likera, pekmeza, slatka, a posebno se ističu proizvodi od drenjina…

“Budi zdrav k’o dren” je udruženje iz Drvara, koje se bavi proizvodnjom i zaštitom autohtonih proizvoda od drenjina iz ovog mjesta, priča osnivač ovog porodičnog udruženja, Jovanka Sabljić.

Na imanju porodice Sabljić je uveliko počela priprema za sabiranje plodova, kako od drenjina, tako i od drugih voćki.

Vrijedne ruke Jovankinih roditelja prave razne vrste rakija, likera, pekmeza, slatka i drugih proizvoda, ali posebno se ističu proizvodi od drenjina – rakija i ručno mućeni pekmez, priča Jovanka.

“Udruženje `Budi zdrav k’o dren` proizvodi tradicionalne proizvode od drenjina, koji se prave isključivo na tradicionalan način, uz stručne analize sertifikovanih institucija u BiH. Prodaju vršimo onlajn putem `vebšopa`, koji nosi naziv ‘Budi zdrav k’o dren’ i vršimo dostavu za sve gradove u BiH”, priča Jovanka, koja već deset godina radi na brendiranju proizvoda od drenjine.

Jovanka navodi, da su proizvodi porodice Sabljić danas na trpezama širom zemlje i regiona.

“Proizveli smo i premijum drenju – jedinu takvu na našim prostorima, bez šećera, košpica, od čistog ploda drena, za kojom je velika potražnja”, priča Jovanka, koja je zadužena za marketing u porodici Sabljić.

Ona navodi, da je porodica proširila tržište, kada je riječ o mućenom pekmezu od drenjina i da u neobičom ukusu ovog proizvoda gosti mogu uživati i u jednom od prestižnih restorana u Banjaluci, kao dodatak slanim jelima.

Kada je riječ o razvojnim projektima, “Budi zdrav k’o dren” sarađuje sa fakultetima, institutima i renomiranim organizacijama iz BiH, Srbije, Makedonije i Slovenije, priča Jovanka i dodaje da je Udruženje “Budi zdrav k’o dren” član  IPMA međunarodne asocijacije, te kao sertifikovani članovi učestvuju u sprovođenju različitih aktivnosti o okviru projektnog menadžmenta.

“Tradicionalan proizvod je uvijek moderan i ima neraskidivu vezu sa mjestom u kojem se proizvodi”, poručuje Jovanka.

Šestočlana porodica Sabljić poručuje, da je za velike korake i uspjehe potrebno mnogo rada i truda, kao i topline doma.

Uz tradicionalan pozdrav – “Budi zdrav k’o dren” i kapljicu drenje za zdravlje, porodica Sabljić iz Drvara, na svom porodičnom imanju ostaje u pripremama za predstojeće radove oko nadaleko poznatog drvarskog drena, s porukom da svi trebaju da vjeruju u sebe i da rade na realizaciji kako snova, tako i ideja.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos