SAD – korona istraživanje: Djeca do pet godina /ni/su veliki prenosioci

Djeca mlađa od pet godina su mnogo zaraznija kada je riječ o virusu korona, odnosno, ona lakše prenose virus od mališana starijeg uzrasta, pokazuje istraživanje naučnika iz Dječije bolnice “En i Robert Luri” i Sjeverozapadnog univerziteta, u SAD.

Procenat genetskog materijala virusa korona, u nosu djece do pet godina, veći je od 10 do 100 puta od onog kod starije djece i odraslih, otkriva studija.

Sasvim mala djeca bi mogla biti veliki prenosioci virusa među stanovništvom, sugerišu razultati, objavljeni u medicinskom časopisu “JAMA pediatrics”.

Naučnici su, od 23. marta do 27. aprila, uzimali briseve iz nosa 145 pacijenata, koji su bolovali od lakšeg do umjerenog oblika kovida 19 i to sedam dana od pojave prvih simptoma bolesti.

Pacijenti su bili podijeljeni u tri grupe: 46 djece mlađe od pet godina, 51 dijete od pet do 17 godina, te 48 odraslih osoba od 18 do 65 godina.

Naučnici su u disajnim putevima male djece, utvrdili prisustvo virusa u količini “od 10 do 100 puta većoj”, nego u drugim starosnim grupama.

Naučnici preciziraju – što je više genetskog materijala virusa prisutno, to je on zarazniji.

Osim što studija može pomoći u sagledavanju zdravstvenih implikacija, autori smatraju da rezultati mogu pomoći u sprovođenju vakcinacije, kada jednom vakcina postane dostupna.

Ovo istraživanje protivrječi dosadašnjim tvrdnjama.

Administracija američkog predsjednika, Donalda Trampa, nastoji da se škole što prije otvore, kao i vrtići, u namjeri da podstakne oporavak ekonomije.

Studija, sprovedena u Južnoj Koreji, pokazala je, međutim, da djeca i tinejdžeri od 10 do 19 godina, prenose virus jednako kao i odrasli u jednom domaćinstvu, ali da djeca mlađa od devet godina manje prenose virus.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos