Srbija – obrazovanje: Roditelji će moći da se opredijele za onlajn ili nastavu uživo

Ministar prosvjete Srbije, Mladen Šarčević, izjavio je da će roditelji osnovaca imati mogućnost da se opredijele, da li će u narednoj školskoj godini njihova djeca pratiti nastavu u školi uživo ili od kuće onlajn.

“Prednost u nastavi uživo imaju niži razredi osnovne škole, jer deca do 12 godina, po zakonu, ne mogu sama da ostaju kod kuće, kao i da je iz pedagoških razloga važna nastava uživo, posebno za učenike prvog razreda, koji su na početku školovanja i trebaju da se prilagode školskoj sredini”, rekao je Šarčević.

Šarčević je naveo, da je Ministarstvo spremilo nekoliko modela, koje će početkom naredne sedmice predstaviti medicinskom dijelu Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona i naglasio, da su modeli urađeni na osnovu preporuke struke.

On je naglasio da je, osim nastave uživo, za roditelje ostavljena mogućnost da biraju, te ako žele, njihova djeca mogu pratiti i nastavu onlajn, ali su u obavezi da dođu u školu da odgovaraju i dobiju ocjenu.

Šarčević je rekao da će od septembra disciplina u školama morati da bude mnogo strožija, te će tako učenik za nenošenje maske prvo biti opomenut, zatim ukoren, a ukoliko nastavi da skida masku i suspendovan, prenose beogradski mediji.

“Škole će za nastavnike i drugo osoblje nabaviti maske, a za učenike će to raditi roditelji. Preporuka je da nose pamučne maske, koje mogu da se peru i koje su prilagođene njihovom uzrastu”, rekao je on.

Kada je riječ o srednjim školama, ministar prosvjete Srbije je naglasio da je u planu dvosmjenski rad, te će tako na sedam dana da se smjenjuju nastava u školi i onlajn.

“Nedelju dana će nastavu da prate u školi prva i druga godina, a za to vreme treća i četvrta će da rade onlajn od kuće. Zatim se smenjuju”, pojasnio je Šarčević.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos