Hrvatska – zloupotrebe: Tuđe vino prodavali kao hrvatsko!

Vino iz Italije, Makedonije i Čilea, pet hrvatskih proizvođača je prodavalo kao svoje, otkrila je Poljoprivredna inspekcija u Hrvatskoj.

Da su tuđe vino prodavali kao hrvatsko, inspekcija je otkrila u velikoj akciji suzbijanja trgovine falsifikovane hrane i pića.

Kod pet kontrolisanih subjekata je utvrđena zloupotreba korišćenja hrvatskih tradicionalnih izraza na vinima, koja nisu hrvatskog porijekla, nego iz Italije, Sjeverne Makedonije i iz Čilea, objavljeno je na službenim stranicama Državnog inspektorata.

Ta vina su bila označena kao “kvalitetno vino s kontrolisanim geografskim porijeklom” i “vrhunsko vino s kontrolisanim geografskim porijeklom”.

U velikoj akciji Evropola i Interpola – “OPSON 2020”, inspekcija je obavila ukupno 275 kontrola označavanja vina i jakih alkoholnih pića, stavljenih na tržište od 20. januara do 16. marta, prenose hrvatski mediji.

I pored pandemije virusa korona, u svim zemljama je ukupno sprovedeno 26.000 kontrola i zaplijenjeno oko 12.000 tona ilegalnih i potencijalno štetnih proizvoda, vrijednosti oko 28 miliona evra.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos