Njemačka – auto-industrija: BMW u gubitku od 212 miliona evra!

Njemački proizvođač automobila, BMW, izgubio je 212 miliona evra u drugom kvartalu, zbog zatvaranja privrede usljed pandemije virusa korona i prekida prodaje vozila u drugom kvartalu.

Kompanija je saopštila, da je u Kini uočen oporavak, u periodu od aprila do juna. Ovo je najveće tržište za njemačkog proizvođača automobila.

U istom periodu prošle godine, kompanija je ostvarila profit od 1,48 milijardi evra.

BMW je u međuvremenu ponovo pokrenuo sve svoje fabrike, a direktor Oliver Cipse je rekao da je “umjereni optimista”, kada je riječ o drugoj polovini godine.

On je prognozirao da će do kraja 2020. godine biti zabilježen manji profit.

“Naša brza reakcija i konzistentna upravljačka strategija su nam omogućili da ograničimo uticaj pandemije korone” u prvoj polovini godine, izjavio je Cipse.

Kompanija je saopštila da u Kini postoji pozitivan trend. Ova zemlja je je bila pogođena virusom prije svih ostalih, ali se i ranije otvorila. Prodaja je povećana za 17 odsto u drugom kvartalu, u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Ukupna prodaja BMW-a, Minija i Rols-Rojsa, koji pripadaju istoj grupaciji, opala je za 25 odsto, na 485.500 automobila, prenio je AP.

BMW proizvodi i motocikle, a posjeduje i ogranak koji se bavi finansijskim poslovima. Sjedište kompanije je u Minhenu, a firma ima ukupno 125.600 zaposlenih.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos