Republika Srpska: Bez “OK festa” ove godine

Foto: SRNA

Sedmi “Nektar – OK Fest”, koji je trebalo da se održi od 14. do 16. avgusta na Tjentištu, otkazan je zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srpskoj i regionu, tačnije, prolongiran je za jul naredne godine.

Svjesni epidemiološke situacije u Srpskoj i regionu i svakodnevnog rasta oboljelih od virusa korona, a vođeni odlukama Republičkog štaba za vanrede situacije, prema kojima do 17.avgusta na snazi ostaju mjere maksimalnog okupljanja 50 osoba na javnim mjestima, organizatori “OK Festa” su odlučili da festival odlože za naredno ljeto.

Direktor Festivala, Dubravko Suvara, ističe da trenutno nisu stvoreni epidemiološki uslovi za održavanje “Nektar – OK Festa” u ranije najavljenom terminu, od 14. do 16. avgusta.

“Čekali smo odluke i mjere Republičkog štaba, a sve vrijeme smo bili u konsultaciji sa Institutom za javno zdravstvo. Nametnula se samo jedna odluka, a to je da ovogodišnje izdanje festivala prolongiramo za narednu godinu sa kompletnim programom”, rekao je Suvara.

On je naveo da sve ostaje isto, i izvođači i program i partneri, te da se samo čekaju bolje ukupne prilike u zemlji i regionu, kako bi sljedeće godine još bolje i uspješnije održali festival.

Organizatori jednog od najpopularnijih muzičkih festivala u regionu su publici poručili da budu strpljivi, jer ih dogodine u julu sigurno čeka kvalitetan program, sa ranije najavljenim izvođačima.

“Ono što je sigurno u ovom trenutku, jeste da ‘OK Fest’ neće imati problem sa posljedicama korone, koje su najviše finansijske prirode, zato što je većina naših sponzora i prijatelja ostala uz nas, pa možemo da garantujemo da je sigurno naredno izdanje. Većina ovakvih događaja u svijetu, Evropi i kod nas će imati ozbiljne posljedice i probleme, kako preživjeti i nastaviti”, rekao je Suvara.

OK tim je izrazio zahvalnost svim partnerima, sponzorima i institucijama, koji su im godinama nesebično pružali podršku u organizaciji festivala, koji predstavlja jedinstven spoj uživanja u kvalitetnoj muzici i čarobnoj prirodi.

Među dugogodišnjim partnerima je i opština Foča, sa kojom saradnju nastavljaju i dalje.

“Ovakvi projekti, bez podrške lokalnih zajednica i šireg spiska partnera, su gotovo nemogući. Zaista, opština Foča se pokazala kao vrlo odgovorna zajednica, koja je od samog starta prepoznala vrijednost i dala nam svaku podršku. Nadam se da smo i mi to znali da opravdamo kroz promociju i podršku turizma Foče i kroz realizaciju nekoliko projekata u samom NP ‘Sutjeska'”, rekao je Suvara.

OK Fest je za Foču događaj od posebnog značaja, koji ne samo da populariše jedinstveni prirodni ambijent NP “Sutjeska”, već i kompletnu turističku privredu ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, rekao je da će ova lokalna zajednica i naredne godine biti siguran partner u ovom projektu.

“Već sada radimo na pripremama za narednu godinu. Sa organizatorima smo se dogovorili da koncept bude još sadržajniji i da ovu preskočenu godinu nadoknadimo”, rekao je Mašić.

Organizatori su potvrdili i datume festivala za narednu godinu.

Od 16. do 18. jula 2021. godine, posjetioci će uživati u kvalitetnim nastupima vodećih svjetskih i regionalnih izvođača, na tri festivalske bine.

Finski metal bend Apokaliptika, legendarni “Asian dub foundation”, “Van Gog”, Bajaga i Instruktori, Goran Bare i “Majke”, “Hladno pivo”, Lav Hanters, Hu Si, Ritam nereda i Ateist Rep su samo neki od izvođača.

Još imena biće naknadno objavljeno, dok će svi OK paketi kupljeni u ovoj godini, važiti i za naredno ljeto, a oni koji to žele, mogu dobiti povrat novca ili ustupiti pakete drugoj osobi, potvrdili su organizatori.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos