Austrija: Omogućiti kontinuitet rada srpskih klubova i udruženja

Šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji, Mladen Filipović i predstavnici klubova i udruženja koji okupljaju srpsku dijasporu u Gornjoj Austriji, na sastanku u Lincu su istakli potrebu da se omogući održavanje kontinuiteta u radu takvih klubova i udruženja.

Na sastanku je ocijenjeno, da je potrebno nastaviti sa organizacijom različitih kulturnih i sportskih manifestacija, u skladu sa mjerama koje su uvedene zbog pandemije virusa korona, saopšteno je iz Predstavništva Srpske u Austriji.

“Zajedničkim naporima klubovi rade na očuvanju nacionalnog identiteta i kulture srpskog naroda, ali i na uspješnoj integraciji u austrijsko društvo. Zbog toga je važno da pronađemo modalitete da se njihov rad i aktivnosti održe u vrijeme krize, izazvane pandemijom virusa korona“, rekao je Filipović.

On je dodao, da srpski klubovi u Austriji godinama predstavljaju mjesto na kom se ujedinjuje srpska dijaspora i kroz organizaciju brojnih manifestacija nastoje sačuvati srpske običaje, kulturu i tradiciju.

Filipović je naveo, da je prethodnih dana održao sastanke sa predstavnicima klubova i udruženja u Beču i Donjoj Austriji, te da će tokom avgusta razgovarati sa predstavnicima klubova u ostalim austrijskim pokrajinama, kako bi se identifikovali potencijalni izazovi i pronašla rješenja za njihovo nesmetano funkcionisanje.

U saradnji sa Vladom Republike Srpske, Predstavništvo Srpske u Austriji će nastaviti da pruža podršku srpskim klubovima i udruženjima, u realizaciji njihovih programa, kao i u kontaktima sa lokalnim zajednicama i institucijama u Austriji, a zajednički cilj je da se rad klubova i udruženja održi i unaprijedi, te da se nastavi sa aktivnostima koje su od značaja za brojnu srpsku zajednicu u toj državi, dodaje se u saopštenju.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos