Liban – eksplozija: U luci, u Bejrutu, krater dubine 43 metra!

Snažna eksplozija amonijaka, koja je pogodila luku Bejrut i u kojoj je poginulo 158 ljudi, ostavila je iza sebe krater dubine 43 metra, rekli su zvaničnici.

Eksploziju, koja se dogodila 4. avgusta, a osjetila se i na Kipru, registrovali su senzori Američkog zavoda za geološka istraživanja /USGS/, kao zemljotres magnitude 3,3 stepena po Rihteru.

“Eksplozija je u luci napravila krater dubine 43 metra”, rekao je libanski zvaničnik bezbjednosti agenciji AFP, pozivajući se na izjave francuskih eksperata na licu mjesta.

Francuski spasilački i policijski timovi su samo dio velikog međunarodnog kontingenta eksperata, koji su došli u Liban da pomognu lokalnim vlastima nakon eksplozije.

Na licu mjesta su timovi iz Katara, Rusije i Njemačke.

Eksploziju je izazvao požar u magacinu, u luci u kojoj je godinama bila uskladištena velika isporuka amonijaka, koji se koristi kao đubrivo ili kao eksploziv, podsjeća AFP.

U ovoj eksploziji je ranjeno najmanje 6.000 ljudi, dok je više od 300.000 ostalo bez krova nad glavom.

Demonstranti su i danas pozvali na nove proteste u centru Bejruta, nakon što je juče u sukobima sa policijom povrijeđeno više od 700 ljudi. Demonstranti su upali u više ministarstava, prije nego što se umiješala vojska, koja ih je istjerala.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos