Trebinje: Ani Sofrenović i Vojislavu Brajoviću dodijeljen “Zlatni platan”

Foto: SRNA

Dodjelom nagrada “Zlatni platan”, glumcima Ani Sofrenović i Vojislavu Brajoviću, za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu, sinoć je u Trebinju počeo Osmi festival mediteranskog i evropskog filma.

Glumac, Vojislav Brajović, rekao je da mu dodijeljena nagrada prija, da je to najbolja plata svakome, da zna da nije radio uzalud, a posebno ga raduje što je u Trebinju, uprkos epidemiji virusa korona.

“Drago mi je da smo tu i da znamo da možemo zajedno da se izborimo sa svim problemima koji nas tište, a da nas ove nagrade samo podstiču da budemo odgovorni prema onome što radimo”, rekao je Brajović novinarima.

Sofrenovićeva je navela da je prvi put u Trebinju, te da joj je drago da je tu.

“Divno je što je to ove godine, što je to jedan od rijetkih festivala koji je uspeo da se održi u ovoj situaciji. Mnogo je straha, nepredvidivosti, ljudi su u nekom posebnom stanju i drago mi je da imaju želju da vide nas glumce i dođu na Festival, da nekako pokušavamo da taj normalni život čuvamo što bolje možemo”, rekla je Sofrenovićeva novinarima.

Osmi Festival mediteranskog i evropskog filma je otvorila proslavljena glumica Nataša Ninković, koja je istakla da su umjetnost i film kao dio nje, obično svjedočanstvo nekog vremena, slika nekog društva.

“Ja vas pozivam da sačuvate kulturu, umetnost, film, lepotu i dobrotu u vama, da je ne podrazumevate, da se borite za nju, ona će vam to višestruko vratiti. To je nekako najlepši mogući način da mi sačuvamo naš prelepi grad, naše Trebinje”, rekla je Ninkovićeva.

Zamjenica gradonačelnika Trebinja, Slađana Skočajić, podsjetila je prisutne na sva velika glumačka imena, kojima je ranijih godina dodijeljena nagrada “Zlatni platan”, te napomenula da je ovaj festival za Trebinje posebno važna manifestacija.

Tokom Festivala, koji će trajati do 12. avgusta, biće prikazano 20 filmova.

Projekcije filmova su, zbog epidemiološke situacije, na tri lokacije, letnjoj sceni Doma mladih, platou ispred Muzeja Hercegovine i na terasi hotela “Leotar”.

Festival se održava pod motom “Nova energija”, a pokrovitelji su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Uprava za dijasporu Srbije i grad Trebinje.

Ulaz za sve projekcije je slobodan, a gledaoci besplatnu ulaznicu mogu rezervisati na imejl adresi – /rezervacijetff@gmail.com/

U pratećem programu sinoć je u Kulturnom centru u Trebinju otvorena izložba “Faktastika”, u saradnji sa Modernom galerijom Valjevo.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.