Bjelorusija – protesti u Minsku: Policija suzavcem rastjerala demonstrante

Policija je upotrijebila suzavac, da rastjera pripadnike opozicije koji protestuju u centru Minska, javlja “Sputnjik”.

Na Kalvarijskoj ulici, u centru bjeloruske prestonice, okupilo se nekoliko desetina ljudi, policija pokušava da ih rastjera, a u toku je hapšenje demonstranata.

Situacija je napeta i u Brestu, gdje je policija izašla sa štitovima i sukobila se sa demonstrantima. Bačene su svijetleće granate, dok demonstranti bacaju na policiju kamenice, prazne boce i kante za smeće.

Ministar unutrašnjih poslova Bjelorusije, Jurij Karajev, izjavio je da MUP neće dopustiti destabilizaciju situacije u zemlji.

“Upozoravamo da će bilo kakvo narušavanje zakona biti zaustavljeno, a krivci će snositi odgovornost prema zakonu”, istakao je Karajev.

Ruski ambasador u Bjelorusiji, Dmitrij Mezencev, saopštio je da su na slobodi dva novinara, dopisnici lista “Dejli storm”, Anton Starkov i Dmitrij Lasenko, kao i ruski novinar Semjon Pegov, koji su uhapšeni tokom protesta u Bjelorusiji.

U Bjelorusiji su juče održani predsjednički izbori, na kojima je pobjedu odnio predsjednik države, Aleksandar Lukašenko. Nakon zatvaranja biračkih mjesta, u više bjeloruskih gradova su počeli protesti.

Američki državni sekretar, Majkl Pompeo, izjavio je da SAD izražavaju duboku zabrinutost, jer predsjednički izbori u Bjelorusiji nisu bili, kako kaže, slobodni i pošteni.

“Snažno osuđujemo nasilje protiv demonstranata i hapšenje pristalica opozicije, te gašenje interneta, kako narod Bjelorusije ne bi mogao da dijeli informacije o izborima i demonstracijama”, istakao je Pompeo.

Bjeloruska policija je i večeras, kako rekosmo, upotrijebila suzavac kako bi rastjerala pripadnike opozicije koji protestuju u centru Minska.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos