Na izborima u Crnoj Gori, 30. avgusta, 11 lista

Državna izborna komisija u Crnoj Gori, proglasila je 11 lista za učešće na parlamentarnim izborima, koji će biti održani 30. avgusta.

Demokratska partija socijalista će nastupiti u koaliciji sa Liberalnom partijom, a listu pod nazivom “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović”, predvodi zamjenik predsjednika stranke, Duško Marković.

U koaliciji “Za budućnost Crne Gore” su: Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Radnička partija, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i nestranačke ličnosti. Nosilac liste je profesor Mašinskog fakulteta u Podgorici, Zdravko Krivokapić.

Koalicija, koju čine Demokrate, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije, Građanski pokret Nova ljevica i Društvo za istraživanje politike i političke teorije, nastupiće na izborima pod sloganom “Mir je naša nacija”, a prvi na listi je predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić.

Koaliciju, okupljenu oko platforme “Crno na bijelo”, čine Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS, Bokeški Forum, Stranka pravde i pomirenja i nezavisni intelektualci, a nosilac liste je lider GP URA, Dritan Abazović.

Albansku koaliciju “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj”, čine Demokratski forum, Forca, Građanski pokret Perspektiva i Unija Tuzi. Listu predvodi Nik Đeljošaj.

Demokratska unija Albanaca, Demokratska partija i Demokratski savez u Crnoj Gori su članice albanske koalicije “Jednoglasno”, a nosilac liste je Fatmir Đeka.

Socijaldemokratska partija, učestvuje samostalno na izborima pod sloganom “Jaka Crna Gora”, a listu predvodi predsjednica partije, Draginja Vuksanović Stanković.

Listu Socijaldemokrata, predvodi predsjednik partije Ivan Brajović, a njen slogan je “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO”.

Bošnjačka stranka učestvuje na izborima pod sloganom “Bošnjačka stranka – Ispravno – Rafet Husović”, a prvi na listi je poslanik, Ervin Ibrahimović.

Hrvatska građanska inicijativa učestvije na izborima sa listom “HGI. Svim srcem za Crnu Goru!”, na čijem je čelu predsjednik stranke, Adrijan Vuksanović.

Nosilac izborne liste Hrvatske reformske stranke je direktor Aerodroma Tivat, Radovan Marić.

Biračko pravo u Crnoj Gori ima 541.232 građana. U odnosu na predsjedničke izbore, održane 15. aprila 2018. godine, broj birača je povećan za oko 8.600.

Parlamentarni izbori, 30. avgusta, biće 11. od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a peti nakon obnove nezavisnosti.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos