Bjelorusija: Lukašenkova rivalka, Tihanovska, ”pobjegla” u Litvaniju!

Bjeloruska opoziciona političarka, Svetlana Tihanovska, otišla je iz Bjelorusije u Litvaniju, u vrijeme kada traju protesti u njenoj zemlji i bezbjedna je, saopštio je danas na “Tviteru” ministar spoljnih poslova Litvanije, Linas Linkevičijus.

Tihanovska je bila glavni rival predsjendiku Aleksandru Lukašenku na predsjedničkim izborima, koji su održani u nedjelju, 9. avgusta.

Njen tim juče nije mogao da stupi u kontakt s njom putem telefona, nakon što je izašla iz zgrade Izborne komisije.

Tihanovska je kasnije rekla novinarima, da smatra da je ona pobijedila na izborima, a ne Lukašenko.

Najmanje jedna osoba je poginula u sinoćnjim sukobima policije i demonstranata u Minsku, gdje su snage reda koristile suzavac, gumene metke i šok-bombe. Nasilje se dešavalo drugu noć uzastopno.

Demonstranti su postavili barikade na nekoliko mjesta i bacali molotovljeve koktele.

Jedan čovjek je poginuo, kada mu se u rucu aktivirala neidentifikovana eksplozivna naprava, koju je pokušao da baci na policiju, saopštile su vlasti.

Lokalni mediji su izvijestili o sukobima i u drugim gradovima.

Lukašenko je objavio ubjedljivu pobjedu na izborima nad Tihanovskom, bivšom nastavnicom engleskog jezika.

Američki državni sekretar, Majkl Pompeo, izjavio je da izbori u Bjelorusiji nisu bili “ni slobodni, niti pošteni” i osudio “aktuelno nasilje nad demonstrantima i pritvaranje opozicionih pristalica”.

Događaje u Bjelorusiji pažljivo prate i Rusija i Zapad. Moskva preko ove zemlje izvozi naftu u zapadu Evropu, a Zapad pokušava da izvuče Minsk iz sfere uticaja Rusije.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos