Kusturica o sječi šuma: Stati na put uništavanju prirode!

Proslavljeni srpski režiser, Emir Kusturica, izjavio je da se mora stati na put uništavanju prirode.

“Ne znam da li će se pojaviti neko i upisati se u istoriju, kao rampa za divlji kapitalizam, razvratno uništavanje gradova, ako je to uopšte moguće”, istakao je Kusturica, koji se pridružio poznatim ličnostima u Srbiji, u protivljenju sječi šume i uništavanju zelene oaze Beograda na Košutnjaku, gdje je investitor “Avala studios” namjeravao da gradi stambeno-poslovni kompleks.

Kusturica je zapitao, da li će se pojaviti neka sila, koja će postati brana “crnim parama” ili će, na kraju, poput Amazona, spaliti i posjeći sve šume i, na kraju, asfaltirati sve njive i obradive površine.

“Da ne ostane ni pedalj zemlje, ni kvadrat šume, da na kraju i sve nas, dok još ima vremena, žive zabetoniraju”, rekao je Kusturica.

On je podsjetio, da je tako nešto dva puta pokušavano i u Mokroj Gori, parku prirode.

“A ja sam pomislio da bi posle efektnog života vrijedilo poginuti braneći šumu, potoke i vazduh od razvratne potrebe za profitom”, rekao je Kusturica za beogradski “Kurir”.

Prethodno je inicijativu ovog lista, da se spriječi uništavanje oko 30 hektara šume i zelenih površina na Košutnjaku, zarad izgradnje oko 600.000 kvadrata stambeno-poslovnog kompleksa, podržao i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je rekao da se vlast njegovog SNS-a, za proteklih osam godina, borila za pošumljavanje, a ne uništavanje šuma.

Istaknuti pojedinci, među kojima i glumica Gorica Popović, jednoglasno su stali uz inicijativu “Kurira” i zahtjev građana, da se spriječi uništavanje šume na Košutnjaku, gdje je “Avala studios” namjeravao, kako već rekosmo, da gradi stambeno-poslovni kompleks.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos