Rusija: Prva vakcina protiv korona virusa, nazvana “Sputnjik 5”

Prva vakcina u svijetu, koja je registrovana protiv virusa korona, nazvana je “Sputnjik 5”, što je posveta lansiranju prvog vještačkog Zemljinog satelita, 1957. godine, navodi se na zvaničnom sajtu sa informacijama o vakcini.

“‘Sputnjik 1’ je intenzivirao svemirska istraživanja u cijelom svijetu. Nova ruska vakcina protiv kovida 19 je stvorila takozvani ‘trenutak Sputnjika’ za svjetsku zajednicu. Zahvaljujući ovom poređenju, vakcina je dobila naziv ‘Sputnjik 5’“, navodi se u objašnjenju naziva vakcine.

U saopštenju se dodaje, da je Ministarstvo zdravlja Rusije, 11. avgusta registrovalo rusku vakcinu na bazi adeno virusa. Ovo je prva registrovana vakcina protiv novog virusa korona na tržištu, prenio je portal “Sputnjik”.

“Ovaj veb sajt je napravljen za širenje detaljnih i ažurnih informacija o vakcini ‘Sputnjik 5’ i za borbu protiv kampanje dezinformacija o vakcini, koja je pokrenuta u mnogim međunarodnim medijima“, dodaje se u saopštenju.

Ranije je predsjednik Rusije, Vladimir Putin, saopštio da je u Rusiji registrovana prva vakcina u svijetu, za prevenciju kovida 19, koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju “Gamalej”, u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos