Srbija – škole: Od prvog do četvrtog razreda u klupama, stariji kombinovano

Osnovci od prvog do četvrtog razreda, u Srbiji, nastavu će u narednoj školskoj godini pohađati u učionicama, u prijepodnevnoj smjeni, uz niz preventivnih mjera, dok će stariji kombinovati odlazak u školu i onlajn nastavu, odlučio je danas Krizni štab Vlade Srbije.

Članica Kriznog štaba, epidemilog Darija Kisić-Tepavčević, rekla je da će osnovci imati maksimalno četiri časa dnevno, koji će biti skraćeni na 30 minuta, a u učionici će ih najviše biti 15.

Ona kaže da će “najmlađi đaci”, najvećim dijelom pohađati nastavu u školskoj sredini, jer je procjenjeno da je to za njih najbolje.

“Poštovaće se svi principi, koji maksimalno smanjuju fizičku mogućnost prenošenja virusa, sa maksimalnim razređenjem gustine smeštaja u učionicama, sa maksimalnim brojem đaka od 15, gde je udaljenost sedenja u klupama minimalno jedan i po metar”, rekla je Tepavčević za RTS.

Ona je navela, da bi najmlađi trebalo da se naviknu na nošenje maski, te da je u školskoj sredini neophodno da se maske nose, od momenta ulaska u školu do momenta ulaska u klupu.

“Preporučuje se nošenje maski sve vreme boravka, međutim, kada su u pitanju đaci, moguće je da, kada slušaju nastavu i sede u klupi, privremeno odlože masku”, rekla je Tepavčević.

Ona je dodala, da i nastavnici i drugo osoblje, tokom boravka u školskoj sredini, trebaju da nose maske i to na ispravan način.

Prema njenim riječima, nakon završetka smjena, biće rađene dezinfekcije.

“Stariji razredi će se za vreme boravka u školama, ponašati po istim obrascima, ali zbog brojnosti đaka i načina vršenja nastave, oni će kombinovati odlazak u školu i onlajn nastavu”, dodala je ona.

Tepavčević je napomenula, da će škole biti čišćene prije početka nastave, najmanje dvaput u toku dana i po potrebi, ukoliko to nalaže epidemiološka situacija.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos