U školama obavezno nošenje maski

S početkom nove školske godine, učenici u njemačkoj pokrajini Berlin moraju da nose maske za lice u hodnicima, ali ne u učionicima ili u školskim dvorištima, gdje je roditeljima zabranjen pristup. To su poslednje smjernice za borbu protiv koronavirusa, koji se razlikuju od države do države.
Prema pisanju njemačkih medija, do sada je zaraženo 370.000 učenika.
Nove uvedene mjere odgovorni u školama su nazvali „potpuno ludim“.
U sjevernoj pokrajini Šlezvig-Holštajn, preporučuju se maske za lice za djecu od sedmog razreda. Međutim, nije obavezno.
U istočnoj državi Brandenburg, koja okružuje Berlin, maske za lice moraju se nositi u hodnicima, na stepenicama i u kafeterijama, ali ne u školskim dvorištima ili učionicama.
Za sada samo u Severnoj Rajni – Vestfaliji učenici i nastavnici imaju obavezu da nose maske tokom nastave, ali i neke druge njemačke države razmišljaju o uvođenju te mjere.
Šef njemačkog ljekarskog sindikata upozorio je da se ova država već bori sa drugim talasom koronavirusa i rizikuje da poništi sav svoj raniji uspjeh sa ovako, kako je rekao, labavim mjerama.
Broj svakodnevno potvrđenih slučajeva koronavirusa konstantno raste tokom posljednjih nedelja, a zdravstveni stručnjaci upozoravaju da lažno pridržavanje pravila higijene i distanciranje utiču na širenje virusa.
Izvor Reuters
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos