Rusija – korona: Prva količina vakcine, spremna za dvije sedmice

Ruski ministar zdravlja, Mihail Muraško, izjavio je danas da će prva količina nove vakcine protiv virusa korona, biti proizvedena i spremna za upotrebu za dvije sedmice.

“Danas su u toku testovi kontrole kvaliteta. U roku od dvije sedmice, prva količina ovog lijeka biće napravljena i isporučena za vakcinisanje medicinara, u zdravstveno rizičnim grupama”, rekao je Muraško.

On je naglasio, da će vakcinacija biti na dobrovoljnoj osnovi za sve, uključujući pripadnike medicinskog osoblja i da je u toku razvoj aplikacije za praćenje potencijalnih sporednih efekata kod onih koji su primili vakcinu, prenio je “Sputnjik”.

Ministar zdravlja je dodao, da će vakcina biti prvenstveno korišćena za pokrivanje potreba u Rusiji, ali nije odbacio mogućnost njenog izvoza.

Muraško je naglasio, da su kritike na račun vakcine iz inostranstva neosnovane i da su rezultat straha od poštenog nadmetanja.

Vakcinu “Sputnjik 5” je razvio Istraživački institut “Gamaleja”, a masovna proizvodnja je već počela u farmaceutskoj kompaniji “AFK sistema binofarm”.

Ruske vlasti su ranije saopštile da bi, prema planu vakcinacije u dvije faze, razvijeni imunitet na virus korona mogao da traje do dvije godine.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos