Dijalog Beograda i Prištine: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da će Beograd učestvovati u razgovorima, koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao specijalni izaslanik američkog predsjednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel.

Vučić je ocijenio da Srbija nije u poziciji da odbija razgovore.

“U razgovorima ćemo da učestvujemo, a teme, o čemu sam do sada razgovarao sa Grenelom, jesu ekonomske. To je važno za nas i to su dobre teme”, rekao je Vučić za TV Pink.

Povodom Grenelove formulacije o “pregovorima dvije zemlje”, Vučić je rekao da Srbija ima u vidu težinu svoje pozicije i da su najmoćnije zemlje EU priznale nezavisnost Kosova, ali da, bez obzira na to, neće samoproglašeno Kosovo tretirati kao nezavisnu državu, ni u Vašingtonu ni u Briselu.

Vučić je ukazao da je Njemačka među te tri ili četiri najmoćnije zemlje EU i napomenuo da je Njemačka istovremeno toliko nadmoćna i ekonomski snažnija danas u Evropi i unutar EU, koliko nikad u istoriji nije bila.

“Predstavnici Prištine dolaze na razgovore iz više razloga, a prvo je da predstave sebe kao nezavisnu državu, bez obzira što ih mi nećemo tretirati kao nezavisnu državu, ni u Vašingtonu ni u Briselu. To sam rekao više puta /premijeru privremenih institucija u Prištini/ Avdulahu Hotiju”, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao, da su Albanci ponovo upali u zaštićenu zonu manastira Dečani i doveli teške kamione da grade magistralni put ka Albaniji, ne obazirući se čak ni na presude vlastitih Sudova.

“To su stvari koje unose dodatnu strepnju i nemir i protiv toga ćemo se boriti”, istakao je Vučić.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos