Njemačka: Hrvatska je među zemljama, iz kojih se korona najviše uvozi!

Njemačka bilježi najveći rast broja novozaraženih virusom korona u proteklih nekoliko sedmica, a među zemljama iz kojih se zaraza najviše “uvozi” je Hrvatska, prenose hrvatski mediji.

Njemački institut “Robert Koh”, svaki dan objavljuje izvještaje o stanju pandemije u Njemačkoj, a juče je zabilježeno 1.226 novozaražnih.

“Posljednji put je veći skok od ovog zabilježen 9. maja, kada je u roku jednog dana prijavljen 1.251 slučaj. Ovo je uznemirujući trend”, navodi se u saopštenju Instituta.

U ovom institutu ističu, da je povećanje broja zaraženih povezano sa otvaranjem granica, što je omogućilo izloženost virusu u drugoj zemlji, te povratak zaraženih u Njemačku.

Kao izvorišta zaraze su navedene zemlje zapadnog Balkana, među njima i Hrvatska, te Turska, Bugarska, Rumunija, Poljska i Španija.

“Kroz konstantnu prevenciju i rano prepoznavanje, povećana transmisija i povećanje slučajeva mogu biti izbjegnuti. U tu svrhu, testiranje putnika koji dolaze iz inostranstva sprovodiće se besplatno, a obavezno testiranje, za putnike iz visokorizičnih zemalja, biće uvedeno krajem sedmice”, navodi se u dnevnom izvještaju Instituta “Robert Koh”.

Italija je uvela obavezno testiranje svih koji dolaze iz Hrvatske, a Slovenija je najavila pooštravanje mjera.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos