Sastanak Beograda i Prištine u Vašingtonu pomjeren za 4. septembar

Barricades are raised on East Capitol Street as the U.S. Capitol and its office buildings were briefly evacuated amid concerns about a small aircraft in the area, in Washington, Tuesday, Nov. 26, 2019. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Bijeloj kući pomjeren je sa 2. na 4. septembar, rekao je portparol američkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost Džon Uliot.

On kaže da su razgovori odloženi za dva dana zbog dnevnog reda.

Uliot je rekao da se SAD nadaju važnim razgovorima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom samoproglašenog Kosova Avdulahom Hotijem, te

ocijenio da će ovaj sastanak unaprijediti ekonomska pitanja između Beograda i Prištine.

“Vjerujemo da je napredak u ekonomskim pitanjima, uključujući otvaranje novih radnih mjesta i ubrzanje ekonomskog rasta, prvi korak u unapređivanju mirovnog procesa”, poručio je Uliot, prenose beogradski mediji.

Prvi sastanak u Vašingtonu između predstavnika Beograda i Prištine bio je zakazan za 27. jun, ali je otkazan nakon prijedloga optužnice Specijalnog suda za ratne zločine OVK protiv Hašima Tačija.

Novi sastanak bio je najavljen za 2. septembar, ali je savjetnik za nacionalnu bezbjednost Robert O’Brajen pozvao lidere Srbije i samoproglašenog Kosova u Vašington 4. septembra.

Postoje spekulacije da je to učinjeno da bi sastanku prisustvovao i predsjednik SAD Donald Tramp.

Izvor srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos