Njemačka: Ma, kakva korona?! Odigrana prijateljska utakmica, pred više od 4.000 navijača

Fudbalski klub Union iz Berlina je pred 4.500 navijača pobjedio Nirnberg rezultatom 2:0 i to je bilo najveće prisustvo ljudi na nekoj utakmici u Njemačkoj, od početka pandemije virusa korona.

Navijači Uniona su pozdravili šansu da prisustvuju prijateljskoj utakmici pred početak sezone protiv “Nirnberga”. Utakmici, koja je odigrana povodom 100 godina od otvaranja stadiona, prisustvovali su uz strogo poštovanje mjera.Ulaznice su dobili samo članovi navijačkog kluba i morali su da ih lično iskoriste. Prije ulaska su morali da pokažu lična dokumenta i člansku kartu, a bili su obavezni i da nose maske, kada nisu na predviđenom mjestu.

Sjedišta su bila jasno obilježena, da bi se znalo koje je u upotrebi, a navijači koji stoje, morali su da drže odstojanje.

Novinarima je izmjerena temperatura i dobili su odvojena sjedišta, a fotografi strogo određene pozicije.Utakmice Bundeslige su suspendovane u martu i navijačima nije dozvoljeno prisustvo kada se liga nastavila, pa je završena sezona nakon dvomjesečne pauze.

Tadašnji šampion Njemačke, Nirnberg, je igrao protiv Uniona svoj prvi meč na stadionu “An der Alten Forsteraj”, 1920. godine.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.