Hrvatska: Oprema za đake, koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku

Učenici u Vukovarsko-sremskoj i Osiječko-baranjskoj županiji, koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, danas su dobili školsku opremu, vrijednu 3,4 miliona dinara /oko 29.000 evra/, kao poklon Vlade Vojvodine.

Sredstvima pokrajinske Vlade, putem Fonda za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima, obezbijeđene su radne sveske osnovcima nekoliko osnovnih škola u ovim županijama, kao i školske torbe, za sve prvake koji će u predstojećoj školskoj godini pohađati nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Poklon su, u Vukovaru, osnovcima uručili podsekretar u Sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nebojša Vojnović i direktor Fonda, Duško Ćutilo.

Sa Vojnovićem i Ćutilom, školsku opremu učenicima nekoliko osnovnih škola, uručivao je i predsjednik Zajedničkog vijeća opština Vukovar, Srđan Jeremić.

“Čast mi je da vam danas poželim uspešnu i produktivnu školsku godinu, a posebno polaznicima prvih razreda, koji u ovoj izazovnoj situaciji otvaraju jedno novo poglavlje. Na tom putu im želim mnogo sreće i radosti koje on sa sobom nosi”, istakao je Vojnović, prilikom uručenja školskog pribora.

Jeremić je zahvalio za dosadašnju uspješnu i kontinuiranu saradnju, te nesebičnu podršku koju pokrajinska Vlada pruža srpskoj zajednici u Hrvatskoj, objavljeno je na sajtu Vlade Vojvodine.

“Bez te nesebične podrške pokrajinske Vlade, opstanak i ostanak srpskog naroda na svojim ognjištima bi bio neostvariv i nemoguć”, rekao je Jeremić.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.