Trka ”Beograd-Banjaluka”: Špancu Sansu etapa, Kačmarek ostao u žutoj majici

Foto: SRNA

Član španske “Kern farme”, Enrike Unsue Sans, pobjednik je treće etape Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka, čiji je cilj bio u Prnjavoru.

Drugi je bio Albert Sanabrija iz “Kaha rurala”, a treće mjesto je zauzeo Roman Maikin, član “Kambodža sajkling akademije”.

Sans je nakon pobjede rekao da su konačno došli do etapne pobjede poslije dva druga mjesta i nada se da će slaviti i u posljednjoj etapi.

Lider u generalnom plasmanu je ostao Jakub Kačmarek, član ekipe “Mazovja srce iz Poljske”, koji poslije treće etape ima 18 sekundi prednosti u odnosu na Romana Markesa Martija.

Kačmarek je rekao novinarima, da je timski rad bio ključan da se zadrži žuta majica.

“Presrećan sam što sa ove pozicije ulazimo u posljednju etapu, žuta majica je naš prioritet i nadam se da ćemo uspjeti da je zadržimo do kraja” , rekao je Kačmarek.

Banjalučanin, Dušan Kalaba, koji nastupa za reprezentaciju Srbije, sačuvao je crvenu majicu, koja je namijenjena najboljem sprinteru, a čiji je pokrovitelj “Glas Srpske”.

“Treća etapa je bila izuzetno brza, nije bilo lako, ali smo uspjeli održati prednost. Mislim da ćemo sutra u Banjaluci uspjeti zadržati majicu i nadamo se pobjedi u sprintu”, dodao je Kalaba.

Plavu majicu, za najboljeg brdskog vozača, obukao je Mika Heming, iz ekipe “Maloja pušbajkers”, dok je bijelu majicu, za najboljeg vozača do 23 godine, sačuvao Danil Pronickij iz “Vino Astana” tima.

Direktor trke, Vladimir Kuvalja, rekao je novinarima da je ponosan na manifestaciju, na koju dolaze biciklisti iz cijelog svijeta.

“Posebno sam ponosan, što smo trku uspjeli organizovati u ovim teškim uslovima, kada je većina manifestacija u svijetu otkazana”, napomenuo je Kuvalja.

Među publikom, koja je dočekala bicikliste iz 18 zemlja, bio je i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, za koga je, kako je istakao, velika čast biti dio jednog ovako velikog međunarodnog događaja, koji doprinosi promociji gradova i opština domaćina.

“Nastojimo da svake godine zadovoljimo uslove koji se od nas traže, kako bismo bili domaćini barem jedne od etapa. Imamo u planu da i naredne godine budemo partneri u ovom velikom projektu”, rekao je Tomaš.

Treća etapa Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, startovala je iz Teslića, a biciklisti su na putu do Prnjavora prošli kroz Doboj i Derventu.

Danas je na programu finalna vožnja do Banjaluke, gdje će trka tradicionalno biti završena krugovima i biti proglašen ukupni pobjednik.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.