Crna Gora – školstvo: Dio đaka u klupama od 1. oktobra

Đaci od prvog do šestog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole u Crnoj Gori, od 1. oktobra će nastavu pohađati u školi, dok će ostali učiti onlajn, uz konsultacije u školi na svakih 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Za škole je pripremljena detaljna informacija o organizaciji nastave od 1. oktobra, sa jasnim preporukama Instituta za javno zdravlje.

Za učenike osnovnih i srednjih škola, čas će trajati 30 minuta, dok će osnovci imati najviše četiri, a srednjoškolci šest časova.

Provjere znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka za sve đake, biće organizovano isključivo u školi, uz poštovanje mjera.

“Učenici srednjih stručnih škola svih razreda će vježbe i praktičnu nastavu realizovati u školi ili kod poslodavca, uz poštovanje mjera”, dodaje su saopštenju.

Ministarstvo je, bez obzira na to što će dio đaka pratiti nastavu u školi, učenicima svih razreda osnovne i srednje škole obezbijedilo i snimljeni materijal za najveći broj predmeta, koji će od 1. oktobra biti emitovan na kanalima dvije televizije.

Za učenike, koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi će, takođe, biti emitovani na dva televizijska kanala.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.