Diskvalifikacija, oduzimanje poena, 250.000 dolara… i tu nije kraj kaznama za Đokovića!

Zbog već poznatog incidenta, ali i kasnijeg nedolaska na konferenciju za medije, prvi reket sveta će platiti istorijsku globu!

Centralni stadion teniskog kompleksa u njujorškom Kvinsu, Artur Eš, preksinoć je bio u epicentru sportske pažnje, zbog već poznatog incidenta Novaka Đokovića.

Slučajan pogodak lopticom u grlo linijskog sudije, te potom diskvalifikacija, tema su širom planete. Ali, nije propatio samo Noletov ugled zbog ovog postupka, nego i njegove finansije. Pošto ne samo da je u dahu ostao bez četvrt miliona dolara turnirske nagrade, koja mu je sledila zbog prodora u četvrto kolo, nego će tome dodati još najmanje 20.000 za kaznu. I to zato što je propustio konferenciju za medije, izbegavši bilo kakvo obraćanje javnosti, već je hitno napustio Bili Džin King teniski centar. Veruje se da će na kraju ukupna suma izaći na čak 300.000!

 “Nije namerno pogodio sudiju, prava je šteta što se to dogodilo, to je svima jasno, ali je morao da se pojavi pred medijima i da objasni sve, a ne ovako preko društvenih mreža. Tako se ne radi, Novak je morao to da kaže lično. Sve ovo će mu pokvariti reputaciju, biće “loš momak” do kraja karijere“, jasan je legendarni Džon Mekinro, kom se u ovom slučaju pridružilo još nekoliko legendi belog sporta.

Veliko je pitanje, da li je bila uopšte pogrešna odluka izbegavanje obraćanje javnosti, jer Đokoviću ta suma ništa ne znači. Ko zna šta bi sve rekao medijima, da je otvorio onako besan i razočaran usta u mikrofone…?!

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.