Kako to Norvežani vide Srbiju pred baraž? ”Orlovima” se ne piše dobro…

Pogled iz Norveške: Najveći neprijatelj Srbiji u Oslu biće – Srbija! „Teško da ima reprezentacije u svetu koja igra toliko ispod mogućnosti“…

Značajno se popravilo raspoloženje u Norveškoj, posle sjajne igre i ubedljive pobede reprezentacije u gostima nad Severnom Irskom (5:1).

Optimizam pred oktobarski meč godine, protiv Srbije u Oslu, drastično je porastao i sada se jedva čeka ta utakmica koja je, u stvari, pola puta do Evropskog prvenstva, na kom ni Norveška, a ni srpski državni tim, nisu bili tačno 20 godina.

Ipak, ima u medijima i onih koji su svesni čudne ćudi reprezentacije Srbije. Da ima odlične pojedince, ali da nema tim. Ali, da Orlovi svakako mogu da budu jako opasni.

U kolumni za list Aftenposten, novinar Erlend Nesje je konstatovao veliku činjenicu:

Za mesec dana, najveći neprijatelj Norveškoj će biti Srbija. A Srbiji će najveći neprijatelj nastaviti da bude – Srbija“.

Pogodio je Nesje pravo u metu i lako je obrazložio taj stav u nastavku teksta.

Srbija nije Severna Irska. Tim sa Balkana je dve klase iznad. Kada imaju svoj dan, oni su svetska klasa. Kada nemaju, onda su čist prosek… Srbija ima nestabilnu reprezentaciju. Tri puta su se kvalifikovali, od četiri poslednja Svetska prvenstva, ali nijednom nisu otišli na Evropsko, kao samostalna nacija. A to je potpuno nelogično, jer je teže plasirati se na Mundijal, nego na prvenstvo kontinenta“.

Nastavlja Norvežanin u istom stilu.

Baš zato što je Srbija totalno nestabilna, jako je teško prognozirati ishod meča u Oslu. Srbija, koja je u formi, je nezgodan favorit protiv Norveške. Naoštrena Srbija je opasna po život. Ali, najveći problem Srbiji je – Srbija. Teško da ima na svetu neka reprezentacija koja igra toliko ispod mogućnosti, u odnosu na fudbalere koje ima“.

I zaključak u tom pogledu iz Osla.

Nema dileme da Srbija ima kvalitetne i veoma talentovane igrače, ali isto tako su vrlo sposobni da sami sebi zagorčaju život“, konstatuje se u tekstu norveškog lista Aftenposten.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.